UGC – User Generated Content

- det neste store innen influencer markedsføring

80 % av forbrukere sier at UGC påvirker kjøpsavgjørelsen

- og 60% av forbrukere mener at UGC er den mest autentiske formen for annonsering

Match Masters

Over 1 million visninger

Match Masters

Enorm kreativitet

Kellogg’s

Norges neste store skuespiller?

Har du noen gang brukt eller sett User Generated Content, eller bruker generert innhold på godt norsk?

Overalt, ja?På grunn av de ekstremt lave prisene, er dette blitt et fenomen innen markedsføring mot både B2B og B2c-kunder.

💡 Enkelt forklart er UGC-innhold en innholdstype fra en person som (fortrinnsvis) ikke er knyttet til merkevaren fra før, men som likevel lager video eller bilde for å anbefale den videre til andre.

I følge en studie publisert av HUBSPOT er det mange grunner til å vurdere UGC som reklame-innhold fremfor annen type innhold.

Bare se her:

⭐️ 79% av de spurte sier at UGC påvirker kjøpsavgjørelsen i stor grad
⭐️ Annonser med UGC innhold får i snitt 73% mer positive kommentarer
⭐️ 31% sier at UGC fester seg mer til hukommelsen enn annet tilsvarende innhold uten UGC
⭐️ Selv om 92% av merkevarer tror de fremstår som autentiske, mener kun 51% av forbrukerne at de faktisk gjør det

Derfor er det kanskje ikke så overraskende at…

Markedsføring ved bruk av influencere har økt eksplosivt de siste årene og per 2022 omsetter industrien for over 1 milliard kroner, og øker mer enn noen annen form for markedsføring år over år.

Siden 2015 har faktisk industrien økt fra “nesten null” til de tallene vi ser i dag, noe som vitner om attraktiviteten denne formen for markedsføring har for bedrifter.

Hvorfor bruke UGC-videoer og hva er egentlig verdien?

For at merkevarer skal få mer ut av budsjettene sine ser man derfor internasjonalt, Norge henger jo selvsagt langt etter som vanlig, at hele 82% av merkevarer sier de flytter penger i budsjettet fra annen innholdsproduksjon over til UGC på grunn av den lave prisen og enorme effekten.

Med UGC trenger du ikke bekymre deg for influencerens rekkevidde eller følgergruppens preferanser, siden du uansett ikke skal benytte den.

De aller mest populære influencerne i Norge kan ta flere hundre tusen for et oppdrag, mens såkalt “internett kjendiser” som er kjente på grunn av sine kontoer på sosiale medier ofte tar 10, 20, 30, 40 000,- for et innlegg eller mer.

Med UGC-produksjoner betaler du stort sett kun en brøkdel av hva ambassadørskap koster, siden du kun betaler for videoen og “ansiktet” og ikke influencerens opparbeidede følgerskare og visninger!

For å avgjøre om UGC er for deg og din bedrift må du ta stilling til et svært viktig spørsmål; er bedriften din tjent med å bruke innhold 8 av 10 sier påvirker kjøpsavgjørelsen?

Kundecaser

bli inspirert av noen av våre tidligere kundecaser her

Match Masters

Klikk på bildet for å åpne kundecase

Safe Drive

Klikk på bildet for å åpne kundecase

Kellogg’s

Klikk på bildet for å åpne kundecase

Kunder vi har jobbet med

Hva koster en UGC?

Som med alt annet i denne verden avhenger pris av flere faktorer. Mange skulle nok ønske at priser på biler var flate slik at alle hadde råd til Ferrari, men dessverre er det ikke slik for UGC-produksjoner heller.

Prisnivået for en produksjon styres av 3 hovedfaktorer og 1 tilleggsfaktor:

⏱ Hvor lang skal videoen være?

🪄 Hvor høy kvalitet skal produksjonen ha? (hvor polert skal videoen fremstå)

🧗‍♀️ Hvor krevende vil produksjonen være?

⭐️ Tilleggsfaktor: hvor “stor” er influenceren og hvor sannsynlig er det at man her drar nytte av vedkommende sin status

Jo lengre videoen er jo mer vil dette påvirke prisen. Generelt sett opererer vi med følgende lengder: Opptil 60 sekunder og mellom 60 – 120 sekunder. Dersom du ønsker en lengre video vil videoen prises ut ifra den totale lengden av produksjonen.

Dersom du tok en titt på eksempel videoen vi linket til rett over her så er dette helt klart en mer krevende produksjon enn å “bare holde telefonen og snakke”.

I tillegg kommer faktorer som for eksempel:

 • hvor skal det filmes?
 • må man reise ut av hjemmet for å utføre oppdraget?
 • er det spesielle hensyn man må ta, for eksempel lyd/lys?
 • kreves det mye effekter, lydeffekter og andre redigeringer?

Det vil være et bredt spekter av kompetanse og realistisk visuell kvalitet hos en influencer som gjør hele jobben selv. De aller fleste har god trening med redigering og kan en del om hvordan ting tar seg best ut, men det betyr ikke at alle klarer å produsere “tv-reklame” kvalitet.

På en annen side så er det også dette som gjør at UGC har så enorm effekt, fordi det ikke oppleves som pusset og polert.

Når vi snakker om kvalitet snakker vi generelt sett om forventningen i forhold til for eksempel fletting av andre videoer inn i UGC’en, teksting, visuelle elementer, lydeffekter osv. Jo mer man må redigere jo lengre tid vil produksjonen ta, noe som påvirker prisen.

Enkelt forklart vil det være forskjell på en video som minner om en Instagram-story og dette som åpenbart krever en betydelig mengde planlegging, produksjon og redigering.

Dersom personen du ønsker å gjøre nyter en høy status, vil dette påvirke prisen i takt med reell markedsverdi. En merkevare som benytter et ansikt med 200 000 følgere på for eksempel TikTok vil naturlig nok bli gjenkjent selv om en merkevare publiserer UGC-videoen på egne kanaler.

I slike tilfeller må det være en viss kompensasjon for at merkevaren drar positiv kredibilitet og nytte fra denne personens opparbeidede status.

I enkelte tilfeller kan dette også påvirke om videoen må tidsbegrenses eller ikke i forhold til rettigheter.

Få 1 video GRATIS

dersom du kjøper minimum 5 i dag!

Prisklasse A
Opptil 60 sekund
NOK2900
I priskategori A finner du influencere som har hatt stor utvikling visuelt sett over tid, men som enda ikke har kapasiteten til å redigere alt for avanserte produksjoner.
 • Konseptforslag
 • 9:16 (vertikal) film retning
 • Brief (oppdragsbeskrivelse)
 • Redigering etter prisklasse A
 • Revisjon x1
 • Lisens for 1 mnd fri bruk*
Jeg ønsker et tilbud
Mest kjøpt
Prisklasse B
Opptil 60 sekund
NOK4900
I priskategori B finner du influencere som er over snittet stødige på både filming, presentasjon og redigering. Her kan du forvente å få svært gode og engasjerende videoer.
 • Konseptforslag
 • 9:16 (vertikal) film retning
 • Brief (oppdragsbeskrivelse)
 • Redigering etter prisklasse B
 • Revisjon x2
 • Lisens for 2 mnd fri bruk*
Jeg ønsker et tilbud

*alle priser er eks. MVA

Prisklasse C
Opptil 60 sekund
NOK8900
I priskategori C finner du influencere som er som i kategori B og er over snittet stødige på både filming, presentasjon og redigering og har solid formidlingsevne.
 • Konseptforslag
 • 9:16 (vertikal) film retning
 • Brief (oppdragsbeskrivelse)
 • Redigering etter prisklasse C
 • Revisjon x3
 • Lisens for 3 mnd fri bruk*
Jeg ønsker et tilbud

Forklaringer:

I priskategori A finner du influencere som har hatt stor utvikling visuelt sett over tid, men som enda ikke har kapasiteten til å redigere alt for avanserte produksjoner.

Disse influencerne karakteriseres ofte ved at de ikke har rukket å bli “store” på sine respektive plattformer, og fartstiden kan være en faktor selv om den ikke nødvendigvis trenger å spille inn på den realistiske kvaliteten på produksjonen.

Her kan du se et eksempel på en slik produksjon: EKSEMPEL

*det er mulig å oppnå rabatter ved kjøp over 5 videoer eller flere

I priskategori B finner du influencere som er over snittet stødige på både filming, presentasjon og redigering. Her kan du forvente å få svært gode og engasjerende videoer formidlet av noen som oser entusiasme.

Disse influencerne karakteriseres ofte ved at de ofte er relativt store på sine kanaler med en stor følgerskare, de legger åpenbart mye jobb i egne produksjoner og de er gjerne også veldig trofast til nisjen sin

Her kan du se et eksempel på en slik produksjon: EKSEMPEL

*det er mulig å oppnå rabatter ved kjøp over 5 videoer eller flere

I priskategori C finner du influencere som er som i kategori B og er over snittet stødige på både filming, presentasjon og redigering.

Her kan du forvente å få svært gode og engasjerende videoer formidlet av noen som oser entusiasme, samt et høyere nivå på selve produksjonen. 

Her finner du for eksempel tilleggstjenester som:

 • teksting
 • fletting av eksterne videoer (ikke filmet av influencer)
 • visuelle effekter ved behov
 • audiovisuelle effekter ved behov

Her kan du se et eksempel på en slik produksjon: EKSEMPEL

*det er mulig å oppnå rabatter ved kjøp over 5 videoer eller flere

Se noen av våre Instagram kampanjer

Instagram er fortsatt en av de beste plattformene å annonsere på

Cosori Norge

Omsatt over 600k på Instagram

Amazon Prime

The Boys har superkrefter

Journal Post

Brennhet