Kellogg’s Trésor lansering

- vanvittige 4x ROI

Kellogg’s  er for mange en merkevare som er forbundet med mange kjente og kjære alternativer på frokostbordet. Kellogg’s var fra starten av veldig tydelig på at dette skulle kommuniseres som et tillegg og ikke et substitutt for en sunn og god frokost.

I brief’en fikk vi ganske klare retningslinjer på at produktet måtte fremstilles som en del av et sunt kosthold, og ikke selve kostholdet.

Da dette var en ren merkevarebygging var det ingen spesielle KPI’er å måle etter i forhold til konverteringer. Det er umulig å vite om en TikTok video har opvirket noen til å kjøpe et produkt i en hvilken som helst butikk, og derfor blir kampanjens helhet det som ble viktig for totalvurderingen. Det var likevel viktig å treffe en så ung, men lovlig, seergruppe som mulig.

Se noen nøkkeltall fra 4x ROI kampanjen her

Med Kellogg’s måtte vi tenke annerledes

- hva gjør man når produktet ikke egentlig er sunt for deg?

For Kellogg’s var det viktig at kjente TikTok profiler bidro til å vise at det er gøy og fullstendig mulig å opprettholde et variert og godt kosthold, samtidig som man nyter et produkt som Trésor. Produktet fremstår nok mindre helsefremmende enn for eksempel andre alternativer fra samme leverandør, men dette produktet er tiltenkt som en greie du “skjemmer deg bort med” en gang i blant.

Tilgjengelig budsjett for kampanjen var €2 620 og total verdi tilbake til kunden (ikke medregnet salg av produkter) ender på €7 300 som er nesten 4x investert budjsett!

Vi klokker inn med:
Emma Schneider på 38 300 visninger
Lars Henriksen på 40 400 visninger 
Oda Rikheim på 91 000 visninger

TOTALT 169 000 visninger.

På selve kampanjen ser vi en CPV på NOK 0,20,- totalt på kampanjen, noe som for branding er svært akseptable tall. Tallene er såpass gode at kunden har booket profilene på nytt for en ny kampanje desember 2022, noe vi må ta med oss som et bevis på at kunden opplever verdi for pengene.

Organisk er engasjementet på de ulike profilene*:

Oda Rikheim 6,15% 
Lars Henriksen 5,62%
Emma Schneider 2,91%

Snitt engasjement på kampanje 3%. Dette er et engasjement som ikke er langt unna organisk engasjement i snitt, noe vi og kunden selvsagt er svært tilfreds med. Dette særlig tatt i betraktning kontoenes størrelse og at dette er reklame!

Det skal være vanskelig å finne branding videoer som har betydelig levere CPV enn det vi har klart å få til her!

*tallene er korrekte på det tidspunktet denne casen er laget

Tallenes tale

-slik gikk kampanjen

Slik ble resultatet

-se hvordan våre influencere løste oppgaven på sin egen kreative måte