Influencer markedsføring: En omfattende guide til suksess

Markedsføring ROI i en moderne verden

Velkommen til vår omfattende guide om influencer markedsføring ROI. I dagens digitale tidsalder er influencer markedsføring blitt en kraftig strategi for å nå ut til målgruppen din og øke merkevarebevisstheten. I denne guiden vil vi dele verdifull innsikt, strategier og beste praksis for å hjelpe deg med å oppnå suksess i influencer markedsføring.

Forståelse av influencer markedsføring

Influencer markedsføring er en form for markedsføring som involverer samarbeid mellom merkevarer og innflytelsesrike personer på digitale plattformer. Disse innflytelsesrike personene, kjent som influencere, har en betydelig følgerskare og kan påvirke sine tilhengere til å engasjere seg med merkevarer.

Slike samarbeid kan for eksempel være bilder, video og eller tekst som deles på ulike populære plattformer som:

 • TikTok
 • Instagram
 • Snapchat
 • Twitter
 • Twitch
 • Facebook

Formålet med å samarbeide med en influencer er på mange måter å “stikke sugerør” ned i influencerens følgerbase, og dra nytte av den kredibiliteten influenceren allerede har bygget opp over tid.

Troverdigheten til influencere kan variere i forhold til hvilken type influencer man samarbeider med, og det er derfor lurt å ikke bare se etter størrelse og rykte når man vurderer samarbeid. Det kan være at en influencers rykte ikke står i stil med merkevarens verdier, og da vil merkevaren også dra med seg dette inntrykket og ryktet over på sin egen merkevare.

Hvorfor er influencer markedsføring viktig?

Influencer markedsføring har blitt stadig mer populært på grunn av dens effektivitet og evne til å nå ut til en spesifikk målgruppe. Ved å samarbeide med relevante influencere, kan merkevarer oppnå økt synlighet, troverdighet og engasjement.

Som i alle andre situasjoner har vi mennesker en tendens til å oppsøke “de som kan det” når vi er på jakt etter informasjon.

Dette gjelder også influencere, der mange av dem blir ansett som troverdige, kompetente og gode forbilder innenfor sin egen nisje.

Se for deg at du er på jakt etter informasjon rundt et trenings plagg, der du er i tvil på om du skal kjøpe eller ikke. Du har i utgangspunktet tre alternativer:

 1. Du kan skrive til kundeservice og spørre om de mener dette plagget passer deg og din passform
 2. Du kan spørre en “venn” (les: person på nettet)
 3. Du kan spørre en fysisk venn

Undersøkelser utført av Forrester Research peker på at så få som 2 av 10 stoler på det merkevaren sier. I motsatt retning er det over 8 av 10 som sier at de stoler på anmeldelser og omtaler fra andre likesinnede. Ofte søker vi opp både YouTube, Google, Instagram og andre steder for å lese hva andre har sagt. Dersom mange nok anbefaler produktet så blir vi trygge på at valget er godt.

En vellykket influencer markedsføringsstrategi

Før du begynner med influencer markedsføring, er det viktig å identifisere målgruppen din nøye. Utfør grundig markedsundersøkelse for å forstå deres interesser, preferanser og behov. Dette vil hjelpe deg med å finne influencere som har en relevant følgerskare.

Finne passende influencere

Når du har definert målgruppen din, kan du begynne å lete etter influencere som passer dine behov. Vurder følgende faktorer når du evaluerer potensielle influencere:

 • Relevans: Sørg for at influencerens innhold og verdier passer til din merkevare.
 • Engasjement: Vurder influencerens følgerskare og deres engasjement i form av likes, kommentarer og delinger.
 • Troverdighet: Sjekk influencerens omdømme og pålitelighet blant følgerne sine.

Opprette en partnerskapsavtale

Når du har funnet passende influencere, er det viktig å etablere en tydelig partnerskapsavtale. Denne avtalen bør omfatte følgende punkter:

 • Samarbeidsomfang: Definer klart hva merkevaren forventer av influenceren, inkludert antall innlegg, innholdstype og kampanjeperiode.
 • Kompensasjon: Diskuter kompensasjonsstruktur og betalingsplan for influenceren.
 • Retningslinjer: Angi tydelige retningslinjer for innholdet som skal deles, inkludert merkevaremeldinger, hashtags og eventuelle begrensninger.

Måling og analyse

Etter at influencermarkedsføringskampanjen er gjennomført, er det viktig å spore resultatene for å evaluere suksessen. Bruk verktøy som Google Analytics for å måle trafikk, konverteringer og engasjement som er generert fra influencerinnlegg.

Analyse og justering

Basert på de innsamlede dataene, analyser resultatene nøye og identifiser hva som fungerte bra og hva som kan forbedres i fremtidige kampanjer. Juster markedsføringsstrategien din basert på disse innsiktene for å oppnå bedre resultater over tid.

Konklusjon

Influencer markedsføring kan være en kraftig strategi for å øke merkevarebevisstheten og engasjementet ditt. Ved å følge de beste praksisene og strategiene som er diskutert i denne omfattende guiden, vil du være godt rustet til å lykkes med influencer markedsføring. Start med å identifisere målgruppen din, finne relevante influencere og opprette en solid partnerskapsavtale. Spor og analyser resultatene nøye for å optimalisere din fremtidige influencer markedsføring. Lykke til!

 • Influencere, har en betydelig følgerskare og kan påvirke sine tilhengere til å engasjere seg med merkevarer
 • Formålet med å samarbeide med en influencer er på mange måter å “stikke sugerør” ned i influencerens følgerbase, og dra nytte av den kredibiliteten influenceren allerede har bygget opp over tid
 • Troverdigheten til influencere kan variere i forhold til hvilken type influencer man samarbeider med, og det er derfor lurt å ikke bare se etter størrelse og rykte når man vurderer samarbeid
 • Som i alle andre situasjoner har vi mennesker en tendens til å oppsøke “de som kan det” når vi er på jakt etter informasjon som skal være med å bestemme hvilke avgjørelser vi tar. Dette gjelder også influencere
 • Undersøkelser utført av Forrester Research peker på at så få som 2 av 10 stoler på det merkevaren sier
 • 8 av 10 som sier at de stoler på anmeldelser og omtaler fra andre likesinnede
 • Før du begynner med influencer markedsføring, er det viktig å identifisere målgruppen din nøye
 • Når du har definert målgruppen din, kan du begynne å lete etter influencere som passer dine behov
 • Når du har funnet passende influencere, er det viktig å etablere en tydelig partnerskapsavtale
 • Etter at influencermarkedsføringskampanjen er gjennomført, er det viktig å spore resultatene for å evaluere suksessen. Bruk verktøy som Google Analytics for å måle trafikk, konverteringer og engasjement som er generert fra influencerinnlegg
 • Juster markedsføringsstrategien din basert på disse innsiktene for å oppnå bedre resultater over tid.
Image
Christine Urrang
Eier / Partner
Christine Urrang er Daglig leder og Co-Founder i Influencer Value. Christine har erfaring fra influencing gjennom sin egen Instagram kanal og har bakgrunn fra flere spennende yrker, blant annet Fengselsbetjent.
Image
Ronnie Kristensen
Eier / Partner
Ronnie er Co-Founder i Influencer Value og jobber primært med forretningsutvikling og salg. Ronnie har over 10 års erfaring som grunder og har nesten 15 års erfaring fra salg og markedsføring.

Du kan lytte til podcasten vår her:

Spotify: Her

YouTube: Her

Apple Podcast: Her

Se mer av det vi kan gjøre for deg: Her

Ønsker du å sende oss spørsmål eller innspill? Send oss en e-post direkte her

ronnie

Related posts
Leave a reply