Norske influencere: Slik finner du de riktige for deg

Slik bygger man tillitt til egen merkevare i 2024

Tilliten til norske influencere er spesielt høy. Dette kan ha en sammenheng med mange ulike faktorer, men noe av årsaken kan muligens komme fra nordmenns vennskapelighet.

Nordmenn er generelt sett et vennskapelig folkeslag, og vi har generelt sett “tillit til naboen”. Vi er skeptiske av natur, men vi tror det beste om folk til det motsatte er bevist.

Denne grunnleggende og fundamentale tilliten kan derfor slå spesielt godt ut for de som benytter influencere til å formidle merkevarens budskap.

I dette blogg innlegget skal vi se litt nærmere på hvordan vi kan finne gode, troverdie norske influencere.

Hva er en influencer?

En influencer er en person som har opparbeidet seg en betydelig følgerskare på sosiale medier, og som kan påvirke sine følgeres kjøpsbeslutninger gjennom sin autoritet, kunnskap, posisjon eller forhold til sitt publikum. I Norge har vi et bredt spekter av influencere, fra livsstilsbloggere og moteikoner, til matbloggere og treningsentusiaster.

Dessverre er det alt for mange som hører ordet “influencer” og umiddelbart tenker “X on the beach”, “Love Island”, “Paradise” og andre typer TV-programmer som har bidratt til å skape et uriktig og unyansert bilde av hva en influencer faktisk er.

En influencer er faktisk i aller råeste form; deg og meg. Vi er påvirkere (influencere) som påvirker de rundt oss til å mene noe, gjøre noe, ikke gjøre noe og foreta handlinger som stort sett er til vår egen fordel.

En snekker som publiserer tips og triks på sosiale medier er en influencer. En helsesøster som prater til og med ungdom på sosiale plattformer er en influencer, ja til og med en lærer i et klasserom er en influencer.

Det er derfor viktig å ikke henge seg opp i skyggesiden av ordet “influencer” når man skal ta en god vurdering på om dette er en form for kommunikasjon man ønsker for sin egen merkevare.

Hvorfor er influencer markedsføring effektivt?

En studie utført av Forrester Research fant at 94% av markedsførere som brukte influencer markedsføring trodde det var effektivt. Dette skyldes flere grunner:

 1. Høyere engasjement: Influencere har evnen til å skape høyere engasjement rundt merkevarer. Deres følgere ser opp til dem og verdsetter deres meninger, noe som fører til høyere interaksjonsrater.
 2. Økt tillit: Forbrukere stoler mer på anbefalinger fra en influencer de følger enn en tradisjonell annonse. Dette er fordi influencere har bygget et forhold til sine følgere gjennom personlig interaksjon og engasjement.
 3. Bedre målgruppe targeting: Influencere har spesifikke nisjer som de fokuserer på, noe som gjør det enklere for merkevarer å målrette mot en spesifikk demografisk.

Influencer markedsføring er også effektivt fordi det drar nytte av tilliten som influencere har bygget med sitt publikum. Når en influencer anbefaler et produkt eller en tjeneste, blir det sett på som en personlig anbefaling fra en venn, noe som er langt mer overbevisende enn tradisjonell reklame.

Hvordan finne de rette norske influencerne?

Å finne de rette influencerne for din merkevare er ikke alltid en enkel oppgave. Det handler ikke bare om å finne de med det største antallet følgere, men de som har det riktige publikummet for din merkevare. Her er noen tips for å finne de rette influencerne:

 1. Definer din egen målgruppe: Før du begynner å lete etter influencere, er det viktig å ha en klar forståelse av hvem din målgruppe er. Hva er deres interesser? Hva slags innhold engasjerer dem?
 2. Bruk relevante søkeord: Når du søker etter influencere, bruk søkeord som er relevante for din merkevare og din målgruppe. For eksempel, hvis du selger treningsklær, kan du søke etter fitness-influencere.
 3. Vurder engasjement: Se på engasjementsraten til influencerens innlegg. En høy engasjementsrate indikerer at influenceren har et sterkt forhold til sitt publikum, noe som kan være mer verdifullt enn et stort antall følgere.
 4. Sjekk influencerens tidligere samarbeid: Se på hvilke merkevarer influenceren har samarbeidet med tidligere. Dette kan gi deg en ide om influencerens merkevaretilpasning og troverdighet.
 5. Bruk et influencer-markedsføringsbyrå: Et influencer-markedsføringsbyrå kan hjelpe deg med å finne de rette influencerne for din merkevare. De har tilgang til omfattende databaser og kan bruke avanserte søkeverktøy for å finne influencere som passer perfekt til din merkevare.
 6. Merkevare-match: Passer den influenceren du har sett deg ut til din merkevare og produkt/tjeneste? Det er nemlig ikke slik at Oskar Westerlin passer til alt og alle, bare fordi han er en stor influencer. Høyt følgertall og engasjement på eget innhold er ikke det samme som konverteringer for hvilken som helst merkevare.

 

Norske influencere og deres innflytelse

Norske influencere har en unik innflytelse på det norske markedet. De har en sterk forbindelse med sitt publikum og kan påvirke kjøpsbeslutninger på en måte som tradisjonell reklame ikke kan.

Vi kan for eksempel også se på en av Norges aller største influencere; Oskar Westerlin. I 2023 lanserte han en sjoko-bolle ved navn “Trippel Sjoko” som ble så stor suksess at folk faktisk la bollen ut til salg på salgsplassen finn.no for opptil 1 000,- per bolle.

Det var også historier om barn som fikk foreldre til å kjøre over store avstander for å sjekke lagerstatus i butikkene. Mange kan kanskje oppleve bolle-salg som litt fjasete, men det sier ekstremt mye om hvilken makt influencere faktisk har.

Internasjonalt har vi for eksempel også sett Logan Paul og KSI gjøre seg hundrevis av millioner av kroner på deres egen sportsdrikke PRIME.

En studie utført av Influencer Marketing Hub viste at 92% av markedsførere som brukte influencer-markedsføring i 2021, fant det effektivt. Det er altså over 9 av 10 markedsførere som styres av å prestere for sine kunder på deres budsjetter, som sverger til denne formen for markedsføring fremfor andre typer.

Dette understreker viktigheten av å bruke influencere i din markedsføringsstrategi, og det er snart ingen merkevarer som ikke har influencere som en del av markedsbudsjettet sitt.

 

Kunne dette passet deres merkevare?

Influencer-markedsføring er en kraftig verktøy for merkevarer som ønsker å øke sin synlighet og påvirke kjøpsbeslutninger. Ved å finne de rette influencerne for din merkevare, kan du nå ut til din målgruppe på en autentisk og effektiv måte.

Hvis du er interessert i å utforske mulighetene med influencer-markedsføring, ta kontakt med oss for en demo av hvordan vi kan hjelpe deg med å finne de rette influencerne for din merkevare.

Du kan lese mer om hva vi kan tilby her.

 • Influencer marketing har vist seg å være en effektiv måte å nå ut til målgrupper på
 • Med den økende populariteten til sosiale medieplattformer som Instagram og TikTok, har influencere fått en betydelig innflytelse på forbrukernes kjøpsbeslutninger.
 • Influencer markedsføring fungerer på grunn av høy tillit som influencere har bygget opp med deres følgere
 • En studie utført av Forrester Research fant at 94% av markedsførere brukte influencer markedsføring
 • Forbrukere stoler mer på anbefalinger fra en influencer de følger enn en tradisjonell annonse
 • Influencere har spesifikke nisjer som de fokuserer på, noe som gjør det enklere for merkevarer å målrette mot en spesifikk demografisk
 • Forbrukere kan lett se gjennom markedsføringskampanjer som ikke er autentiske
 • Husk å følge alle lover og forskrifter knyttet til influencer markedsføring, inkludert å tydelig merke betalte partnerskap
Image
Christine Urrang
Eier / Partner
Christine Urrang er Daglig leder og Co-Founder i Influencer Value. Christine har erfaring fra influencing gjennom sin egen Instagram kanal og har bakgrunn fra flere spennende yrker, blant annet Fengselsbetjent.
Image
Ronnie Kristensen
Eier / Partner
Ronnie er Co-Founder i Influencer Value og jobber primært med forretningsutvikling og salg. Ronnie har over 10 års erfaring som grunder og har nesten 15 års erfaring fra salg og markedsføring.

Du kan lytte til podcasten vår her:

Spotify: Her

YouTube: Her

Apple Podcast: Her

Se mer av det vi kan gjøre for deg: Her

Ønsker du å sende oss spørsmål eller innspill? Send oss en e-post direkte her

ronnie

Related posts
Leave a reply