Influencer markedsføring – en game-changer i moderne forretningsstrategi

En gamechanger i moderne forretningsstrategi

I en verden der digital markedsføring stadig utvikler seg, har influencer markedsføring blitt en allsidig og kraftig strategi. En strategi bedrifter kan bruke for å nå ut til målgruppen sin mer personlig og autentisk enn noensinne. I motsetning til tradisjonell markedsføring, som ofte kan føles påtrengende og generisk, gir influencer markedsføring bedrifter muligheten til å knytte seg til forbrukerne gjennom betrodde og populære personligheter på sosiale medier.

I dag skriver vi noen ord om tradisjonell markedsføring og markedsføring ved bruk av influencere, og den faktiske effektiviteten.

En studie utført av Gary Knight og S. Tamer Cavusgil viser at “født globale” firmaer ofte hopper på nye trender tidlig. Dette kan for eksempel være influencer markedsføring og disse selskapene oppnår ofte internasjonal suksess raskere enn andre.

Dette understreker viktigheten av innovasjon og tilpasning i dagens forretnings landskap.

Hvorfor Influencer Markedsføring?

Influencere gir bedrifter muligheten til å utnytte influencernes følgerskare, som ofte består av tusenvis av engasjerte og lojale følgere. Følgere influenceren har brukt lang tid på å bygge opp en relasjon til, noe som øker konverterings potensialet betydelig. Ifølge en rapport fra Forrester Research, har influencer markedsføring vist seg å være mer effektiv enn tradisjonell markedsføring når det gjelder å skape merkevarebevissthet og øke salget.

Effektiviteten av Influencer Markedsføring

En anerkjent studie publisert i The Lancet, viste at effektiv kommunikasjon gjennom betrodde kanaler kan ha en betydelig innvirkning på publikums oppførsel. Selv om studien primært fokuserte på helsekommunikasjon, er dens funn like relevant for markedsføring. Når budskapet leveres av en betrodd influencer, er det mer sannsynlig at publikum vil ta handling.

Tips for å dra nytte av influencer markedsføring

 1. Velg riktig influencer: Det er viktig å velge en influencer som har en følgerskare som passer med din målgruppe.
 2. Autentisk samarbeid: Influencerne bør ha frihet til å lage innhold som er autentisk og tro mot deres unike stemme. Samtidig må merkevaren din fremheves på en positiv måte.
 3. Mål og spor resultatene: Bruk verktøy for å spore engasjement, konverteringer og andre viktige KPIer for å måle effektiviteten av kampanjen.
 4. Langsiktige partnerskap: Bygg langsiktige relasjoner med influencere for å formidle merkevarens historie og skape en dypere forbindelse med publikummet.

Utforsk Mulighetene for Din Bedrift

Influencer markedsføring har potensialet til å transformere din bedrifts markedsføringsstrategi og skape meningsfulle forbindelser med din målgruppe. Hvis du er interessert i å utforske mulighetene for din bedrift, ta kontakt med oss.

Bare en trend?

Influencer markedsføring er ikke bare en trend, det er en kraftig strategi. En strategi som kan hjelpe din bedrift å vokse og nå ut til et større publikum og marked.

Ved å bruke de riktige influencerne og ved å skape autentiske og engasjerende kampanjer, kan du forbedre merkevare bevisstheten. Du kan også oppleve økt salg og skape en sterkere forbindelse med din målgruppe.

Vi kan hjelpe deg med å navigere i influencer markedsførings landskapet og utnytte dens fulle potensial!

 • I motsetning til tradisjonell markedsføring, som ofte kan føles påtrengende og generisk, gir influencer markedsføring bedrifter muligheten til å knytte seg til forbrukerne gjennom betrodde og populære personligheter på sosiale medier
 • I en verden der digital markedsføring stadig utvikler seg, har influencer markedsføring blitt en kraftig strategi som bedrifter kan bruke for å nå ut til målgruppen sin på
 • En studie viser at “født globale” firmaer, som ofte er tidlig adoptere av nye strategier som influencer markedsføring, oppnår internasjonal suksess
 • Influencer markedsføring gir bedrifter muligheten til å utnytte influencernes følgerskare, som ofte består av tusenvis, om ikke millioner, av engasjerte og lojale følgere
 • Influencer markedsføring har vist seg å være mer effektiv enn tradisjonell markedsføring når det gjelder å skape merkevarebevissthet og øke salget i følge Forrester Research
 • The Lancet peker på at effektiv kommunikasjon gjennom betrodde kanaler kan ha en betydelig innvirkning på publikums oppførsel
 • Influencer markedsføring er ikke bare en trend, det er en kraftig strategi som kan hjelpe din bedrift å vokse og nå ut til et større publikum
 • Ved å bruke de riktige influencerne og ved å skape autentiske og engasjerende kampanjer. Du kan også forbedre merkevarebevisstheten, øke salget og skape en sterkere forbindelse med din målgruppe.
Image
Christine Urrang
Eier / Partner
Christine Urrang er Daglig leder og Co-Founder i Influencer Value. Christine har erfaring fra influencing gjennom sin egen Instagram kanal og har bakgrunn fra flere spennende yrker, blant annet Fengselsbetjent.
Image
Ronnie Kristensen
Eier / Partner
Ronnie er Co-Founder i Influencer Value og jobber primært med forretningsutvikling og salg. Ronnie har over 10 års erfaring som grunder og har nesten 15 års erfaring fra salg og markedsføring.

Du kan lytte til podcasten vår her:

Spotify: Her

YouTube: Her

Apple Podcast: Her

Se mer av det vi kan gjøre for deg: Her

Ønsker du å sende oss spørsmål eller innspill? Send oss en e-post direkte her

ronnie

Related posts
Leave a reply